پایگاه خبری تحلیلی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای دیار ما، کاظم ملتی کشاورز اهل روستای تازهآباد آستانهاشرفیه برای نخستین بار در شمال کشور موفق به برداشت گیاه ترکه مروار شد.
محمدعلی عابدی رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان آستانهاشرفیه بابیان اینکه پیشازاین گیاه ترکه مروار در نقاط مختلف شمال کشور کشتشده بود اما به نتیجه نرسیده بود، گفت: کاظم ملتی کشاورز اهل روستای تازهآباد آستانهاشرفیه این گیاه را در هزار مترمربع زمین زیر کشت برد و موفق به برداشت محصول ترکه مروار شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان آستانهاشرفیه بابیان اینکه این کشاورز آستانهای قصد دارد تا کشت این محصول را در 1 هکتار از زمینهای منطقه انجام دهد و به همین منظور 50 میلیون تومان از محل تسهیلات روستایی وام دریافت کرده است، گفت: مرواربافی يکی از رشتههای صنایعدستی است که هزار نفر در شهرستان آستانهاشرفیه به این شغل فعالیت دارند و 200 خانوار آستانهای تنها از همین شغل امرار و معاش میکنند.
عابدی بابیان اینکه هنرمندان مروارباف آستانهای ترکه موردنیاز خود را از شهرهایی مانند ملایر تهیه میکنند، گفت: قیمت هر کیلو ترکه مروار تر در شهر ملایر 3هزار و 500 تومان و هر کیلو ترکه مروار خشک به بیش از 7 هزار و 500 تومان میرسد و علاوه بر قیمت ترکه باید هزینههای حملونقل را هم به این مبلغ اضافه کرد و پرورش ترکه مروار در زمینهای بومی میتواند هزینه تهیه و حملونقل را با کاهش چشمگیری همراه کند.
رحیم حیدری فرماندار آستانهاشرفیه، حمیدرضا آذرپور معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان، پروین حلاج رضایی سرپرست معاونت صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان و محمدعلی عابدی رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری عصر دیروز از با حضور در زمین زیر کشت گیاه مروار با این کشاورز آستانهای گفتگو کردند.
مروار يک نوع چوب ترکهای اسـت که پیش از این در ملاير، بهارِ همدان، مراغه، اطراف تهران، کرج و سولقان کشت میشد که خوشبختانه کاشت این گیاه برای نخستین بار در شمال کشور هم به ثمر نشسته است.
مرواربافان پس از تهيه ترکهتر آن را انبار میکنند و بهتدریج پس از گرفتن زوائد آن، ترکهها را از طول به سه يا چهار قسمت تقسيم میکنند و آنها را در پاتیلهای مخصوصی با آب میجوشانند و لايه رويی آن را میگیرند و پس از خشک شدن برای بافتن از آنها استفاده میکنند.
مروار دارای ویژگیهای خاص خود است، رنگ آن زرد است و وقتی روغن جلا میخورد به رنگ طلايی درمیآید.
پس از بافتن مروار بايد آن را نزديک به 48 ساعت در معرض تابش آفتاب گذاشت و براثر تابش نور آفتاب به ترکههای مروار، رنگ آنها روشنتر شده و به رنگ طلايی درمیآید.
انواع سبد، کاسه، ساک پیکنیک، جای لباس، انواع لوستر، انواع شکلات خوری، جای سوزن و نخ، ظرف تخممرغی، ميز، صندلی، مبل، ماکت و محصولات متنوع ديگر ازجمله محصولاتی هستند که مرواربافان تولید میکنند.
مرکز اصـلی فعاليـت هنرمندان اين صنعت منطقه کورکا آستانهاشرفیه است و بهطور پراکنده در مناطق ديگر استان گيلان ازجمله اطراف بندر کیاشهر هم مرواربافی ديده میشود.
انتهای پیام/
نوشته شده در ۱۰ مهر ۱۳۹۷ 0 نظر
دومین دوره جشنواره ورزشهای شالیزاری به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر در پارک ساحلی آستانهاشرفیه برگزار شد.
گلایههای شهروندان، ماشین آلات فرسوده و فاصله گرفتن مدیران شهری از صاحبان شهر چهره زشت سیما منظر شهری در آستانهاشرفیه را نمایانتر از گذشته کرد.
محمدرضا جعفری سرپرست گروه هنری تیتی شهرستان آستانهاشرفیه: به دلیل عدم حمایت و درک مسئولان از حضور در جشنواره بینالمللی انصراف میدهیم.
پایگاه خبری تحلیلی آوای دیار ما با هدف گسترش آگاهی و اطلاع رسانی صحیح در زمینه پوشش و انتشار اخبار سیاسی، اجتماعی، ورزشی و فرهنگی آستانه اشرفیه، بندر کیاشهر و روستاهای تابع این شهرستان فعالیت می کند.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه آوای دیار ما محفوظ می باشد
ارسال نظر