پایگاه خبری تحلیلی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای دیار ما، ارسلان زارع استاندار گیلان امروز در شورای برنامهریزی استان بابیان اینکه استانهای شمالی کشور ازجمله گیلان، به سبب بهرهمندی از نعمت خدادادی آب بندان ها، دارای ظرفیتهای خوبی در بخش کشاورزی هستند که توسعه محلی و رونق اشتغال را به دنبال دارد و استفاده از دانش و علم روز در آن بسیار اثرگذار است، گفت: در سالهای گذشته آب بندان ها توسط مردم بهصورت سنتی احیاء میشد اما امروزه به دلیل افزایش هزینههای لایروبی، دولت بهمنظور حمایت از مردم وارد عمل شده است و ازاینرو با توجه به ظرفیت آببندانها، اعتبارات ویژهای برای بازسازی بسترهای ذخیره آب کشاورزی اختصاص داده شده است.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه در کنار فرصتهای اشتغالزایی آب بندان ها که در جای خود اهمیت زیادی هم دارد، تأمین آب زراعی کشاورزی از این مسیر در اولویت قرار دارد و لازم است برای بهرهبرداری چندمنظوره از آنها نیز اندیشه ورزی شود، گفت: بر اساس آمار اعلامشده از اداره کل هواشناسی، گیلان در نخستین روزهای آبی امسال یعنی از مهرماه، پربارانترین استان کشور بوده است و باید تمامی راهکارها برای استفاده حداکثری از ظرفیت آب بندان ها در حوزه کشاورزی استان مدنظر قرار گیرد بهویژه آنکه برای لایروبی ۹ هزار هکتار آببندان استان نیز اعتبارات ویژهای اختصاصیافته است که باید این امر در دستور کار جدی فرمانداران و مدیران متولی این حوزه باشد.
زارع با اشاره به لزوم بسترسازیهای مناسب برای انجام فعالیتهای اقتصادی در آببندانها، تصریح کرد: انجام فعالیتهای اقتصادی در آببندانها ازجمله پرورش ماهی، گردشگری یا ورزشهای آبی و استفاده از ظرفیتهای آن به نحو مطلوب باید همواره مدنظر باشد و شرایط لازم برای ورود سرمایهگذاران هم مهیا شود.
وی به انعقاد تفاهمنامه بین 3 استانهای شمالی و وزارت جهاد کشاورزی در راستای احیاء آببندانها اشاره کرد و افزود: بر اساس این تفاهمنامه، 88 میلیارد تومان از محل تملک دارایی سرمایهای اختصاصیافته است که از این میزان 55 میلیارد تومان سهم استان گیلان است.
وی با اشاره به اینکه به سبب محدودیتهای مالی امکان بهرهبرداری همه پروژههای جدید و نیمهتمام استان گیلان با منابع دولتی وجود ندارد، گفت: باید با واگذاری پروژهها و مشارکت بخش خصوصی بسیاری از پروژههای نیمهتمام و جدید را در سریعترین زمان به بهرهبرداری برسانیم.
علی درجانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در این نشست با اشاره بهضرورت احیای آببندانها و نقش آن در تأمین منابع آبی، گفت: احیای آببندانها به دلیل اینکه نقش ویژهای در جمعآوری آب در فصول پرباران و استفاده از آب در فصول کمباران دارد بسیار ضروری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بابیان اینکه بیش از 40 هزار هکتار از اراضی گیلان از آبهای جمعآوریشده استفاده میکنند، گفت: در حال حاضر شهرستان آستانهاشرفیه با 2 هزار و 125 هکتار دارای بیشترین آببندان و شهرستان رودبار نیز دارای کمترین آببندان است.
درجانی با اشاره به اینکه بیش از 700 پهنه آببندان در گیلان وجود دارد، افزود: انباشت رسوبات و عدم تأسیسات کنترل آب خروجی ازجمله مشکلات حوزه آببندانها است و با توجه به تفاهمنامهای که بین وزارت جهاد کشاورزی و 3 استان شمالی منعقد شد اعتبار لازم برای احیای آببندانها در نظر گرفته شد.
انتهای پیام/
نوشته شده در ۱۱ آبان ۱۳۹۸ 0 نظر
دومین دوره جشنواره ورزشهای شالیزاری به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر در پارک ساحلی آستانهاشرفیه برگزار شد.
گلایههای شهروندان، ماشین آلات فرسوده و فاصله گرفتن مدیران شهری از صاحبان شهر چهره زشت سیما منظر شهری در آستانهاشرفیه را نمایانتر از گذشته کرد.
محمدرضا جعفری سرپرست گروه هنری تیتی شهرستان آستانهاشرفیه: به دلیل عدم حمایت و درک مسئولان از حضور در جشنواره بینالمللی انصراف میدهیم.
پایگاه خبری تحلیلی آوای دیار ما با هدف گسترش آگاهی و اطلاع رسانی صحیح در زمینه پوشش و انتشار اخبار سیاسی، اجتماعی، ورزشی و فرهنگی آستانه اشرفیه، بندر کیاشهر و روستاهای تابع این شهرستان فعالیت می کند.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه آوای دیار ما محفوظ می باشد
ارسال نظر