پایگاه خبری تحلیلی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای دیار ما، امید نبی زاده سرپرست دیوان محاسبات استان گیلان در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به توجه دیوان محاسبات به دو حوزه مهم مسکن و اشتغال گفت: در راستای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای تسهیلات بانکی در نظر گرفته شد که سهم گیلان ۱۲ هزار میلیارد تومان بود، لذا در بازه زمانی ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰، ۶ هزار و ۵۹۴ طرح مصوب و ۴۹۲ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات داشتیم که منجر به ایجاد شغل پایدار برای ۹ هزار و ۵۰۷ نفر شد.
نبی زاده بابیان اینکه در طرح ملی مسکن، بررسی روش و فرایند محاسبه و تعیین قیمت تمامشده هر مترمربع بر عهده دیوان محاسبات است، گفت: یکی از چالشهای طرح ملی مسکن اختلاف هزینه ساخت و برآورد اولیه است.
سرپرست دیوان محاسبات استان گیلان با اشاره به اینکه همچنین با چالش تأمین زمین برای سهمیه ۹۰ هزار واحدی استان گیلان که قرار است در 4 سال ساخته شوند، روبرو هستیم، افزود: در این راستا دستگاهها میبایست بهمحض شناسایی و اعلام اداره کل راه و شهرسازی، اقدام به واگذاری زمینهای مازاد خود کنند و لذا ترک فعل مدیران دستگاهها در این بخش را رصد میکنیم.
نبی زاده با اشاره به پیشرفت صفر درصدی پروژههای نهضت ملی مسکن در کیاشهر، لنگرود و تالش از پیشرفت فیزیکی ده درصدی پروژه ۶۲۴ واحدی رشت زیر نظر بنیاد مسکن و پیشرفت 2 درصدی پروژه ۵۰۰ واحدی ستاد اجرایی فرمان امام خبر داد، افزود: طبق بررسیها در سال ۱۴۰۰ قیمت تمامشده هر مترمربع برابر با ۸ و نیم میلیون تومان بوده است اما وزارت راه و شهرسازی قیمت ۴ و نیم میلیون تومان را در نظر گرفته که اختلاف میان قیمت تمامشده واقعی با برآورد اولیه یکی از دلایل کندی پروژه است.
نبی زاده، با اشاره به عملکرد دیوان محاسبات استان در حوزه پیشگیریها، رسیدگیها و یافتهها، بیان کرد: در سال گذشته ۳۴۸ مورد یافته از ۱۳ دستگاه اجرایی که در برنامه رسیدگی دیوان محاسبات قرار داشت را شناسایی کردیم و در نهایت برای ۳۲ مورد اقدام پیشگیرانه صورت گرفت و برای ۷۲ مورد پیشنهاد اصلاحی ارائه شد.
سرپرست دیوان محاسبات گیلان از واریز ۴۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی به خزانه از محل خسارت دستگاهها به بیتالمال خبر داد و گفت: عدم عملکرد در تبصرههای قانون بودجه به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع داده میشود.
سرپرست دیوان محاسبات گیلان احداث نیروگاه زبالهسوز رشت، احداث تصفیهخانه سراوان رشت، بررسی وضعیت آلودگی تالاب انزلی، بررسی وضعیت تصرف حرایم تالابها و بررسی وضعیت واگذاری اراضی و مجوزهای صادرشده در منطقه آزاد انزلی را از موضوعات مهم سال ۱۴۰۰ دیوان محاسبات دانست که مورد مطالبه مردم هم است و اظهار کرد: بررسی وضعیت احداث دو سد شفارود و پلرود، بررسی وضعیت طرح اقدام ملی مسکن، بررسی وضعیت قیر رایگان تحویلی به پیمانکاران راه و شهرسازی و بررسی وضعیت وصول مالیاتهای محقق شده اداره کل امور مالیاتی هم در دستور کار امسال قرار دارد.
سرپرست دیوان محاسبات استان گیلان با تأکید بر استقلال خود و دیوان محاسبات گفت: خوشبختانه در هشت ماهی که من عهدهدار مسئولیت دیوان محاسبات گیلان بودهام، هیچ فشار، دخالت و اعمالنفوذی از سوی نمایندگان مجلس استان در روند رسیدگی به پروندهها وجود نداشته است.
نبی زاده با تأکید بر اینکه طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، حداکثر طول زمان سرپرستی ۴ ماه است، گفت: اگر از این زمان عبور شود با دستگاه اجرایی نامهنگاری و اخطار میدهیم و در صورت تداوم، تخلف به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع داده میشود.
وی در ادامه بابیان اینکه دیوان محاسبات بر اساس بند 54 و 55 قانون اساسی برای رسیدگی بهحساب دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و بهمنظور نظارت بر عدم تجاوز اعتبارات از حد مجاز و مصرف شدن هر اعتبار در جای خودش تشکیل شده است، گفت: دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه سالانه را تهیه و تنظیم و بهمنظور کمک برای تدوین بودجه سال آینده تقدیم مجلس میکند و این گزارش هرساله در دسترس عموم قرار میگیرد.
نبی زاده بابیان اینکه شعار دیوان محاسبات در دوره مدیریتی جدید، دیوان فناورانه مردم پایه است و لذا استفاده از فناوری اطلاعات و بهروزرسانی این فناوری دنبال میشود و در نظارت بر دستگاهها از مردم کمک میگیریم که در این راستا تعامل و جلسات مستمر با اصحاب رسانه بهعنوان یک رکن مردمی در اولویت قرار دارد، گفت: همچنین در راستای مردمی سازی دیوان محاسبات، دو مجمع شامل هیئت اندیشه ورزی صیانت از بیتالمال متشکل از اساتید دانشگاه و معتمدین محلی و خبرگان استان و شبکه یاوران مردمی دیوان محاسبات متشکل از دانشجویان و فعالان جهادی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تشکیل شده است.
سرپرست دیوان محاسبات گیلان با اشاره به راهاندازی سامانه تلفنی ۱۹۸ برای اعلام گزارشهای مردمی گفت: در یک سال اخیر، ۵۰ گزارش از گیلان به سامانه مذکور رسید که منجر به احصای ۱۰ مورد تخلف شد که به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع داده شدند.
نبی زاده گفت: دیوان محاسبات علاوه بر تهیه و تنظیم گزارش تفریغ بودجه سالانه، گزارش نظارت مستمر دوماهه بر دستگاههای اجرایی را نیز تهیه میکند. در سال جاری دو گزارش دوماهه تهیه کردیم؛ همچنین گزارش جامع حسابرسی و گزارشها خاص موضوعی مورد رسیدگی قرار میگیرد.
سرپرست دیوان محاسبات گیلان بابیان اینکه برای اولین بار در ۱۱۰ سال گذشته گزارش تفریغ بودجه شش ماه زودتر به مجلس ارائه شده است، گفت: برش استانی این گزارش هم بهزودی در اختیار مسئولان ارشد استان قرار میگیرد.
نبی زاده از رسیدگی و نظارت دیوان محاسبات بر ۱۴۹ دستگاه اجرایی خبر داد و گفت: این تعداد شامل ۴۳ سازمان دولتی، دو دانشگاه (دانشگاه گیلان و دانشگاه علوم پزشکی)، 6 شرکت دولتی، ۵۳ شهرداری، ۳۰ واحد تنخواه بگیر و پنج نهاد عمومی غیردولتی است.
نبی زاده بابیان اینکه گزارش تفریغ احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۰ که شامل ۲۷۶ بند است بر عهده دیوان محاسبات قرار گرفته و لذا دستگاهها باید در این بندها عملکرد داشته باشند، گفت: دستگاههای استان در ۱۴۶ بند معادل ۵۳ درصد دارای عملکرد و مابقی فاقد عملکرد یا فاقد موضوعیت هستند. در دوماهه سال ۱۴۰1 نیز ۳۹ حکم را بررسی کردیم و شاهد عملکرد ۱۵ درصدی بودیم.
سرپرست دیوان محاسبات گیلان رتبه استان در اعتبارات هزینهای را دهم و اعتبارات تملک را نهم دانست و افزود: در سرجمع اعتبارات رتبه یازدهم کل کشور را داریم که جایگاه به نسبت خوبی است و لذا اعتبارات بایستی به نحو مطلوب توسط دستگاهها مورداستفاده قرار گیرد.
نبی زاده با اشاره به پیشبینی درآمد ۴ هزار و ۲۸۲ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۰ در استان گیلان، خاطرنشان کرد: درآمدهای وصولی ۴ هزار و ۵۴۳ میلیارد تومان بود که ۱۰۶ درصد نسبت به پیشبینی افزایش وصولی داشتیم و البته اکثر وصولیهای سال گذشته از درآمدهای گمرکی و مالیاتی بوده است.
امید نبی زاده در پایان بابیان آنکه سرجمع اعتبارات مصوب گیلان در سال گذشته ۱۳ هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان بود که بالغبر ۸۹.۶ درصد آن معادل ۱۱ هزار و ۸۹۳ میلیارد تومان تخصیص یافته است، گفت: هزینه کرد دستگاهها تا پایان سال معادل ۹ هزار و ۹۱۵ میلیارد تومان بود و مابقی ۱ هزار و ۹۶۸ میلیارد تومان به سال مالی بعد منتقل شده است.
انتهای پیام/
نوشته شده در ۹ شهريور ۱۴۰۱ 0 نظر
دومین دوره جشنواره ورزشهای شالیزاری به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر در پارک ساحلی آستانهاشرفیه برگزار شد.
گلایههای شهروندان، ماشین آلات فرسوده و فاصله گرفتن مدیران شهری از صاحبان شهر چهره زشت سیما منظر شهری در آستانهاشرفیه را نمایانتر از گذشته کرد.
محمدرضا جعفری سرپرست گروه هنری تیتی شهرستان آستانهاشرفیه: به دلیل عدم حمایت و درک مسئولان از حضور در جشنواره بینالمللی انصراف میدهیم.
پایگاه خبری تحلیلی آوای دیار ما با هدف گسترش آگاهی و اطلاع رسانی صحیح در زمینه پوشش و انتشار اخبار سیاسی، اجتماعی، ورزشی و فرهنگی آستانه اشرفیه، بندر کیاشهر و روستاهای تابع این شهرستان فعالیت می کند.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه آوای دیار ما محفوظ می باشد
ارسال نظر